t/m 1 oktober 2017

Deze tentoonstelling bestaat geheel uit museumstukken die zelden of nooit aan publiek zijn getoond. Aan prominente Zwollenaren, kunstenaars en medewerkers van het museum is gevraagd welk collectiestuk zij graag aan het publiek wilden laten zien. Zij kozen werk waarop zij op hun eigen manier, door middel van een persoonlijk verhaal of kunst, een reactie geven. Hiermee biedt de tentoonstelling een uniek tijdsbeeld met verhalen uit de geschiedenis van Zwolle. Daarnaast toont het de diversiteit van de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle. Deze bestaat onder andere uit zilver, prenten, schilderijen, textiel, meubels, miniaturen op munten en meer.

Vanaf 17 juni krijgt de tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten een vervolg. Maar liefst 50 extra keuzes en museumstukken worden aan de bestaande tentoonstelling toegevoegd. De extra geselecteerde museumobjecten zijn dit keer gekozen door medewerkers van het museum zelf. Allen kozen een object wat hen persoonlijk aanspreekt en vertellen in de tentoonstelling hun eigen persoonlijke verhaal.

Door de uitbreiding beslaat de expositie de gehele nieuwbouw van het museum. Nog nooit eerder is een dergelijk groot aantal depotstukken naar boven gehaald waarvan het merendeel zelden of nooit eerder getoond is aan publiek. Het resultaat is een tentoonstelling met zeer verrassende objecten en een grote mate aan verscheidenheid.